Plot

Plot van de film 'Planet Terror'

Op het platteland van Texas loopt go-go danseres Cherry Darling haar mysterieuze ex-vriend El Wray tegen het lijf in de Bone Shack, een restaurant van de broers J.T. en Sheriff Hague. Ondertussen sluiten de demente Lt. Muldoon en zijn mannen een transactie met chemisch ingenieur Abby voor grote hoeveelheden DC2, een dodelijk biochemisch middel. Wanneer Muldoon hoort dat Abby een extra voorraad heeft, probeert hij Abby te gijzelen, waardoor hij het gas in de lucht laat ontsnappen en de meeste inwoners van de stad muteren in misvormde zombies. De besmette stadsbewoners worden in een plaatselijk ziekenhuis behandeld door Dr. William Block en zijn ongelukkige, ontrouwe en biseksuele vrouw als anesthesist, Dakota.

Langs de snelweg beginnen willekeurige aanvallen, waardoor El Wray en Cherry verongelukken. In de nasleep trekken verschillende zombies Cherry’s rechterbeen eraf. In het ziekenhuis is Tammy, de vroegere geliefde van Dakota, die Block herkent. Toen hij merkte dat Dakota hem wilde verlaten voor Tammy, stak hij Dakota’s handen herhaaldelijk met de naalden van haar verdovingsspuit, waardoor ze onbruikbaar werden, en sloot haar op in een kast.

El Wray wordt vastgehouden door Sheriff Hague op basis van eerdere ontmoetingen tussen de twee. Terwijl de patiënten muteren, verlaat El Wray het station en arriveert in het ziekenhuis, waar hij een houten tafelpoot vastmaakt aan Cherry’s stomp. Terwijl El Wray en Cherry zich uit het ziekenhuis vechten, weet Dakota in haar auto te ontsnappen. Ondertussen raakt Block samen met anderen geïnfecteerd, terwijl Cherry en El Wray hun toevlucht zoeken in de Bone Shack.

Dakota haalt haar zoon Tony terug en brengt hem naar haar vervreemde vader, Texas Ranger Earl McGraw. (Na een “missing reel” segment) Dakota, Earl, Cherry’s vroegere baas Skip, en Tony’s gestoorde babysitter tweeling komen aan bij de Bone Shack. Met Hague zwaar gewond, besluit de groep te vluchten naar de Mexicaanse grens, voordat ze worden tegengehouden door een grote massa zombies. Muldoon’s mannen arriveren, doden de zombies voordat ze de groep arresteren. Abby vertelt hen dat de soldaten de gasvoorraad stelen omdat ze besmet zijn en het constant inademen van het gas de mutatie vertraagt. Ze leren ook dat een deel van de bevolking immuun is, wat wijst op de mogelijkheid van een remedie.

Terwijl Cherry en Dakota door twee soldaten worden meegenomen, verslaan de anderen de bewakers. J.T. loopt daarbij een schotwond op terwijl de groep op zoek gaat naar Muldoon. Wanneer hij wordt gevonden door El Wray en Abby, legt Muldoon uit dat hij Osama bin Laden heeft gedood voordat hij en zijn mannen werden geïnfecteerd en de opdracht kregen om het gebied te beschermen voordat hij werd gedood door Abby en El Wray. Ondertussen wordt Cherry onder schot gehouden en gedwongen te dansen door een soldaat die dreigt haar te verkrachten. Uiteindelijk breekt ze haar houten been over zijn gezicht en steekt hem in zijn oog. Dakota, die zich realiseert dat haar handen weer gevoel hebben, gebruikt haar spuitwerper om een andere soldaat te onderwerpen. El Wray en Abby arriveren om Cherry en Dakota te redden; El Wray vervangt Cherry’s gebroken houten been door een aanvalsgeweer.

J.T. besluit achter te blijven om explosieven te laten ontploffen om de resterende zombies uit te schakelen terwijl de anderen vluchten. De overlevenden maken plannen om te ontsnappen door helikopters te stelen nadat ze door een grote groep zombies hebben gevochten, maar Abby sterft daarbij. Terwijl ze Cherry van een zombie redt, raakt El Wray dodelijk gewond. Cherry, die nu een minigunbeen heeft, leidt de overlevenden naar het Caribische strand van Tulum, waar ze een vreedzame nieuwe samenleving beginnen tijdens een wereldwijde zombie-uitbraak. Er wordt ook onthuld dat Cherry is bevallen van de dochter van haar en El Wray.

 

In een post-credits scène zit Tony op het strand van de “basis” van de overlevenden te spelen met zijn schildpad, schorpioen en tarantula.